ONS BEDRIJF

Het doel van sommige mensen in het leven is om dat van anderen te redden. En dat zijn precies het soort mensen voor wie wij bij Corpuls Benelux al meer dan 35 jaar revolutionaire medisch-technologische producten voor de spoedeisende zorg leveren en ondersteunen. Want dat is onze job. 

Profiel

Als exclusief distributeur van de fabrikant GS – Elektromedizinische Geräte te Kaufering (Duitsland) biedt Corpuls Benelux productadvisering, verkoop, technische service, producttrainingen in Nederland, België, Luxemburg van corpuls® defibrillator-/monitorsystemen, reanimatieapparatuur en software-producten. 

Wij staan voor hoogwaardige en innovatieve producten, een persoonlijke benadering met optimale, adequate en deskundige service. 

Gedreven door deze doelstellingen en jarenlange praktijkervaring, streeft Corpuls Benelux ernaar niet alleen de zorg van vandaag te verbeteren, maar ook voor te bereiden op de zorg van morgen. 

“KWALITEIT GAAT VOOR KWANTITEIT!”

Al meer dan 35 jaar staan corpuls®-producten garant voor vakmanschap en veiligheid van topklasse. Dit wordt gegarandeerd door een hoogwaardig kwaliteitsmanagementsysteem in overeenstemming NEN-EN-ISO 13485:2016.  

Het kwaliteitsmanagementsysteem van onze leveranciers en Corpuls Benelux garanderen dat aan alle normen, voorschriften en wettelijke vereisten wordt voldaan. Permanente producttests, continu toezicht op de markt en analyse van onze performance maar ook die van de producten en gebruikers en tevens de feedback uit het werkveld dragen aan deze vraag bij. Om deze reden kunnen onze klanten vertrouwen op het hoogst mogelijke kwaliteits- en veiligheidsniveau en sluiten onze producten naadloos aan op de behoeften. 

Bedrijfshistorie

MEER DAN 35 JAAR DEFIBRILLATOR-EXPERTISE

1985
1990
1993
1997
1999
2002
2006
2006
2007
2011
2011
2012
2012
2013
2015
2018
2021
2022

Klaas Kamphuis start verkoop corpuls producten

De oprichter van Corpuls Benelux, Klaas Kamphuis is actief met corpuls producten sinds 1985. De corpuls 200/300 was zijn tijd ver vooruit en sinds 1982 op de Duitse markt beschikbaar. Het was het meest lichtgewicht product op de markt, terwijl het nog steeds extreem robuust en functioneel was. Corpuls 200/300 was specifiek gericht op de prehospitale acute zorg en had als pionier een betrouwbare stroomvoorziening en een functioneel oplaadsysteem voor in het voertuig.

Oprichting eenmanszaak Corpuls Nederland

Corpuls Nederland werd in 1990 door Klaas Kamphuis opgericht als exclusieve zelfstandige distributeur van corpuls® producten in Nederland. 

Eerste 08/16 levering in Nederland

Een nieuwe corpuls-generatie, de corpuls 08/16, werd gelanceerd. Compleet anders dan de concurrerende producten destijds, maar net zo robuust als de legendarische corpuls 200/300-serie. Het neerklapbare scherm en het energiebeheer zette nieuwe maatstaven. Corpuls 08/16 was ook het eerste apparaat voor de prehospitale acute zorg met een 12-kanaals ECG. De functies SpO2, NIBD, CO2, 2x IBD en TEMP konden ook worden toegevoegd.

Oprichting Corpuls Nederland BV

In 1997 werden de activiteiten onder een BV en met personeel voorgezet in een nieuw pand in Reeuwijk 

Oprichting Corpuls Belgium BVBA

In 1999 richtte Klaas Kamphuis samen Jean-Marie Petit Corpuls Belgium BVBA op. Corpuls Belgium BVBA was sindsdien de exclusieve corpuls®-distributeur in België 

Verhuizing naar Hellevoetsluis

In 2002 verhuisde Corpuls Nederland BV met oog op uitbreiding en professionalisering van de servicedienst en vanwege de behoefte voor een groter magazijn naar een nieuw eigen pand in Hellevoetsluis. Inmiddels is dit pand fors uitgebreid. 

Certificering kwaliteitsmanagementsysteem ISO 9001

In 2006 is, na enkele jaren voorbereiding, het eerste kwaliteitsmanagementsysteem van Corpuls Nederland BV gecertificeerd. Deze eerste certificering was de aanzet tot verdere professionalisering en groei van de organisatie. Met dit systeem werd de basis gelegd om de groei als gevolg van het commerciële succes van de opvolgende corpuls3, met ons hoge kwaliteitseisen te kunnen ondersteunen. 

Corpuls Benelux

Om te kunnen voldoen aan de markteisen en kwaliteitsstandaarden werd in 2006 Corpuls Belgium BVBA ingelijfd bij Corpuls Nederland BV en gingen de beide firma’s als één organisatie onder de handelsnaam Corpuls Benelux verder. Bovendien werd Luxemburg toegevoegd tot het marktgebied.

Modulariteit als innovatie

Het jaar van de modulariteit: de nieuwe corpuls3 werd gepresenteerd aan het publiek op de medische technologie vakbeurs MEDICA. Het eerste en enige apparaat dat draadloos kan worden opgesplitst in aparte delen: monitor, patientbox en defibrillatormodule. Corpuls3 zet daarmee de komende decennia een nieuwe standaard in de medische technologie voor de medische hulpverlening...

Handig en multfunctioneel

De corpuls3 krijgt een broertje: de corpuls1. De compacte en lichtgewicht defibrillator/patiëntmonitor is speciaal ontworpen voor de eisen van brandweer, eerstehulpverleners, patiëntenvervoer en calamiteitenbeheer.

Snelle service op locatie is ons motto!

In 2011 is de eerste autonome mobiele werkplaats in gebruik genomen met als doel sneller op locatie compleet onderhoud uit te voeren. Hiermee reduceren wij de algehele downtime van de apparatuur in het veld. 

Deze mobiele werkplaatsen beschikken over alle apparatuur en onderdelen die nodig zijn om het onderhoud uit te voeren en is tevens online verbonden met onze servicedatabase. Hierdoor kan de technicus vanuit de mobiele werkplaats  zeer snel op een storingsmelding reageren en zijn servicewerkzaamheden rapporteren. 

Modulatriteit gemakkelijk gemaakt

De tweede generatie van de corpuls3 en de nieuwe defi-module SLIM vereenvoudigen het werk voor eerstehulpverleners nog verder dankzij het lichtere gewicht.

Telemetrie in de acute zorg

Wat ooit in 1984 bij de medische dienst aan boord van een containerschip, de Humboldt Express begon, wordt naar een nieuw niveau getild met de telemetrie-oplossing corpuls.web LIVE. De browser gebaseerde applicatie optimaliseert de samenwerking tussen de hulpdiensten ter plaatse en de specialist in het ziekenhuis meer dan ooit tevoren.

Klantenportaal

In 2013 werd de servicedatabase opengezet voor onze klanten. Via het klantenportaal konden onze klanten hun vloot aan apparatuur online inzien, historie raadplegen en storingen melden. Inmiddels is deze applicatie fors uitgebreid qua functionaliteit en is het een integraal onderdeel van de servicedienst en de front office.

Compressie zonder compromissen

Met de corpuls cpr kwam in 2015 een unieke generatie borstcompressie-apparaten op de markt voor hulpdiensten en ziekenhuizen voor de snelst mogelijke patiëntenzorg, zelfs voor kinderen van acht jaar en ouder.

Livegang ERP-systeem

Om onze goede reputatie te waarborgen, onze processen te optimaliseren en om controle te houden over onze groeiende onderneming is er in 2017 gestart met de implementatie van het ERP-systeem Microsoft Dynamics NAV. Inmiddels is dit systeem de ruggengraat von onze organisatie en is het volledig ingebed binnen alle processen. Data gedreven controle behoort nu tot de orde van de dag en waren wij voorbereid op de komende MDR. De vooruitziende blik welke al voor 2006 ingezet werd met het kwaliteitssysteem werd hiermee nogmaals bevestigd.

Certificering kwaliteitsmanagementsysteem volgens ISO 13485

In 2021 vond  een transitie plaats van het vertrouwde ISO 9001 kwaliteitsmanagementsysteem naar de 13485:2016 standaard. Het nieuwe kwaliteitsmanagementsysteem sluit nog beter aan bij de activiteiten en dienstverlening van Corpuls Benelux. Al meer dan 15 jaar wordt er gewerkt volgens dergelijke kwaliteitsstandaarden en is het een diepgeworteld systeem en werkwijze binnen de organisatie.

Transitie directie

In 2022 gaat Klaas Kamphuis met pensioen en wordt het stokje na jaren voorbereiding overgedragen aan zijn zoon Niels Kamphuis. Niels Kamphuis is sinds 1998 actief binnen Corpuls Benelux en vervulde de laatste 10 jaar de rol van operationeel directeur.